Skip to main content
Home » Tryghed og sikkerhed » Er din virksomhed cyber sikker nok?
Sponsored

Et hackerangreb kan have fatale – og i nogle tilfælde uoprettelige – konsekvenser. Selv om de fleste danske virksomheder kender til truslen, så er cybersikkerhed fortsat et område de prioriterer lavt. Det ønsker Bureau Veritas at lave om på.

Jens Bertelsen

Business Developer hos Bureau Veritas

Jens Bertelsen, Business Developer hos Bureau Veritas, har mange års erfaring med at hjælpe både private og offentlige virksomheder med at få indblik i og ikke mindst kontrol over den digitale sikkerhed: 

”Gennem de seneste par år har vi næsten dagligt hørt om virksomheder, der har fået låst eller helt lukket deres produktion som følge af cyberangreb. Det kan altså have alvorlige konsekvenser,” advarer han. 

Virksomheden blev grundlagt i 1828 og dag et af verdens største TIC-selskaber (test, inspektioner og certificering) henvendt til en lang række forskellige brancher.

Øget opmærksomhed på data

Med ekspertise og erfaring inden for beskrivelser, dokumentation og verifikation som et naturligt omdrejningspunkt, valgte Bureau Veritas i takt med det stigende behov for informations- og cybersikkerhed, at intensivere arbejdet inden for dette område.

”GDPR- bølgen omkring beskyttelse af personoplysninger gjorde, at alle blev mere opmærksomme på vigtigheden af korrekt håndtering af data. Før 2017 havde vi en fornemmelse af, og måske et håb om, at de blev håndteret fornuftigt. Men med GDPR-lovgivningen var det pludselig ikke længere nok at tro og håbe. Det skulle bevises! Af, at ikke alle passede lige godt på de oplysninger de var blevet betroet,” forklarer Jens og understreger at der samtidig kom en stigende bevidsthed omkring at passe bedre på vores data. 

Tag kontrollen tilbage

Det samme gælder cybersikkerhed, hvor Bureau Veritas ønsker at gøre opmærksom på vigtigheden af at få styr på sin IT-sikkerhed. 

” Med et TIC-selskab ved din side, f.eks. Bureau Veritas, får du ro i maven, idet vi hjælper med systematisk at tage kontrollen over virksomhedens digitale sikkerhed. Vi har to ben at stå på: Det ene er verificering og test af systemerne, hvor vores eksperter går ind og ”angriber” systemerne for at finde eventuelle svagheder. Formålet er at afdække hvor stærke systemerne er og om de er i stand til at opfange ubudne ”gæster”.

Kan det hackes?

Som nævnt er det ikke alle virksomheder, der tager IT-sikkerheden lige alvorligt, og 1/3 af de danske virksomheder interesserer sig overhovedet ikke for det. 

”De kan ikke se behovet – og i nogle tilfælde har de helt ret i den antagelse. Men som udgangspunkt kan man ikke læne sig tilbage og håbe på det bedste. Faktum er, at det ikke er et spørgsmål om man bliver angrebet, men om hvornår. Derfor er det vigtigt at stille spørgsmålet: Hvem har adgang til vores data? Hvor længe kan jeg undvære disse data eller systemer før det påvirker min forretning?” 

Cybersikkerhed drejer sig om informationer. Og uanset om de er offentligt tilgængelige eller de kan stjæles, låses eller sælges, så vil hackere gøre alt for at opnå økonomisk gevinst. 

Ved at gøre en aktiv indsats, er det muligt at få kontrol over sin virksomheds digitale sikkerhed. Eventuelt ved hjælp af Bureau Veritas’ ydelser og erfaring. Dermed er det muligt ikke alene at passe på sine systemer, men også de produkter man fremstiller og den forsyningskæde man måtte være en del af. Produkter lever op til alle gældende standarder og regler. 

Læs mere om Cybersikkerhed og Bureau Veritas her!

Af Rikke Kokholm

Next article