Peter Grathwohl
Salgsdirektør ved Kongskilde Industries
Med et stigende fokus på genbrug, genanvendelse og grøn omstilling bliver det stadigt mere udbredt at optimere produktionen og derved minimere spildet. Således også indenfor plastbranchen. Det er baggrunden for Kongskilde Industries nye satsning: Et knap 500 kvadratmeter stort teknologicenter, hvor de tester produktionsmateriale ved brug af et omfattende produktprogram inden for pneumatiske transport- og separationssystemer.
Kongskilde blev grundlagt i 1949 og startede med at producere landbrugsmaskiner. I 1993 kom den industrielle del til, og siden da er landbrugsdelen solgt fra. I dag producerer Kongskilde Industries udstyr til transport og rensning af produktionsaffald ved hjælp af særligt udviklede luftbårne systemer – pneumatiske transportsystemer. Og med den store opmærksomhed omkring minimering af spild er Kongskilde i dag en af de stærkeste spillere på området med kunder i såvel papir- som plastindustrien på globalt plan. Og det er er her, at det relativt nye teknologicenter kommer ind i billedet.
”480 kvadratmeter. Så stort
er Kongskildes nye teknologicenter, hvor både nuværende og kommende
kunder kan komme og teste og lære at bruge maskinerne,” forklarer
salgsdirektør Peter Grathwohl og fortsætter: ”Det er en uvurderlig
styrke, at vores kunder selv kan komme og være med til at teste
forskellige ting af her, for det giver dem ikke alene en fornemmelse af,
hvad der er muligt, og hvad der måske ikke er, men det giver også et
dybere kendskab til den lange række af fordele et pneumatisk system kan
give.”
30 forskellige systemer – uanede muligheder
I det nye Teknologicenter er det muligt at sammensætte mere end 30 forskellige systemer på baggrund af Kongskildes mange maskiner og komponenter og dermed også skabe løsninger, som er skræddersyet til den enkelte kundes behov. Selve teknologicenteret indeholder Kongskildes pneumatiske transportsystemer til både folier, plastemner og granulater – samt systemer til at separere og rense kværnet plast med det formål at optimere både selve produktionen og affaldssorteringen. Det skal derfor ikke blot ses som et statisk sted, men som et levende laboratorium, hvor Kongskilde kan vise alle de nyste løsninger frem og kunderne kan komme og teste deres materialer.
”Det kan være en kunde, der ønsker at se, hvordan vores system håndterer et emne som kværnet plastaffald fra netop deres produktion og finde ud af, om det lever op til forventningerne,” forklarer Peter, som oplever netop denne mulighed som en uvurderlig del af teknologicentret: ”Det får kunderne til at føle, at de har en større medindflydelse og er en vigtig del af vores center.”
Noget af det vigtigste ved Kongskildes unikke Teknologicenter er netop, at det kan optimere oplevelsen for kunderne – fordi det er muligt at teste en lang række forskellige materialer og derigennem sikre, at kunden altid får lige præcis det system, som passer til hans eller hendes behov. Det giver en øget fleksibilitet for Kongskildes mange kunder – ikke mindst indenfor plastindustrien.
”Det er en enestående mulighed for at forventningsafstemme, og det betyder samtidig, at der ofte kun skal foretages ganske få justeringer på vores maskiner ude hos kunderne, for de har jo allerede testet dem og kender indstillingerne!”
Effektivitet – til glæde for miljøet og bundlinjen
Om Kongskildes løsninger er rentable, afhænger naturligvis af det enkelte setup. Men det giver en enestående mulighed for at finde den helt rigtige løsning – hver gang. Kombineret med en relativt lav tilbagebetalingstid takket være yderst effektive systemer, vil Kongskildes udstyr dog ofte være en rentabel løsning for mange. Ikke mindst i plastbranchen.
”Langt de fleste virksomheder i plastindustrien har en løsning til udsugning og håndtering af affald fra produktionen, som de så enten sælger videre til andre aktører eller genanvender inhouse,” fortæller Peter og fortsætter:
”Når det gælder rentabilitet, oplever vi især i udlandet, at outputtet er så stort, at vores industrielle aspiratør, AirWash, har en tilbagebetalingstid på ganske få måneder.
Samtidig er nogle af vores transportsystemer udviklet uden bevægelige dele, hvilket giver et minimum af slidtage og dermed også stor driftssikkerhed.”
Ydermere er der også store strømbesparelser at hente – ikke mindst med virksomhedens blæsere. Faktisk helt op til 40% i nogle systemer sammenlignet med konventionelle blæser takket være muligheden for at justere strømforbruget efter produktionen, så blæseren kun bruger den absolut nødvendige mængde. Og det er ikke bare på bundlinjen, at der er besparelser at hente. Det er der også i miljøregnskabet, hvilket er et øget fokus hos både Kongskildes kunder og forbrugerne generelt.
”Vi
oplever en stigende interesse og et øget fokus på miljøet blandt vores
mange kunder. De ønsker ikke alene at vise ud ad til, at de er grønne,
men tænker også miljøet ind i deres produktion og deres virksomhed. Og
det vil vi gerne hjælpe dem med, blandt andet i vores testcenter,”
slutter Peter Grathwohl af.